Gitarrdelar som uppgraderar gitarren

Hej alla ni! Har börjat komma igång med mitt gitarrspelande och har köpt nya gitarrdelar. För er som också vill testa att spela gitarr eller redan har en gitarr som ni är sugna på att uppgradera rekommenderar jag verkligen att köpa gitarrdelar från Dan Guitar. Det är min favoritbutik för musikinstrument och alla sorters tillbehör online. Se vilka gitarrdelar du gillar, samt tips på vad du ska tänka på innan du köper nytt.

Vad ska du tänka på innan du köper nya gitarrdelar?

När du byter ut gitarrdelar är det viktigt att du dubbelkollar att dina nya gitarrdelar passar till just din gitarr. Kolla gärna med återförsäljaren att den del du planerar att köpa passar till din gitarr.

Vilka typer av gitarrdelar kan du byta ut?

Det finns många typer av gitarrdelar du kan köpa för att piffa till och uppgradera din gitarr. 

Sadlar

Du kan hitta olika slags sadlar till elgitarr, spanska gitarrer, akustiska gitarrer, och andra typer av gitarrer.

Stall

Bland stallen till din gitarr kan du köpa Alice A026C stall till westerngitarr. Det är en högkvalitativ bro för westetrngitarr. Även denna är tillverkad av slitstark och hållbar elfenbenfärgad plast.

Stallpinne

Om du behöver en stallpinne rekommenderar vi Alice AL-A021IVY stallpinnar till gitarr. Den kommer i krämfärg, och är en kvalitetsbaron för din westerngitarr.

Stämskruvar

Du kan välja mellan lösa stämskruvar med eller utan mekanik. Bland annat kan du hitta stämskruvar av märket Alice. Se till exempel Alice AS-016L stämskruv med litet huvud, vänster. Det är en förkromad stämskruv i god, robust kvalitet. Den passar till western-gitarr och el-gitarr. Montera den på vänster sida av gitarrens huvud.

Plektrumskydd

Du kan köpa flera typer av plektrumskydd hos danguitar. Se till exempel Alice 025AP plektrumskydd till akustisk gitarr svart. Svart plektrumskydd som du limmar på akustisk gitarr. Du kan lätt installera den. Passar till höger gitarrer.

Potentiometer

Potentiometern påverkar ljudet i gitarren. Vill du byta ut den du har i din elgitarr och är osäker på vad du ska välja ställer vi så klart upp med goda råd! 

Knoppar & lås

Knoppar till axelband samt ”straplocks” som låser fast bandet så du inte behöver oroa dig för att gitarren dimper i golvet under de mest hängivna riffen. Se det stora urvalet hos danguitar!

Pickup switch

Pickup switch – här på sidan ser du vårt urval av nya switches. Köp till exempel Wilkinson TS-MBT pickup switch. 3-vägs pickup som du kan använda till exempel i elektriska gitarrer av Les Paul och SG typ.

Vilka märken kan du välja mellan?

Välj mellan ett stort antal märkesvaror samt generiska produkter av lika god kvalitet. Allra säkrast är att välja gitarrdelar från samma märke som din gitarr kommer ifrån. Givetvis kan du köpa delar från andra återförsäljare också, och generiska varianter till lägre priser. Vi rekommenderar dock att du väljer produkter av samma märke eller kompatibla med märket på din gitarr.

Många typer av tillbehör

Dan Guitar har ett enormt utbud av gitarrdelar, instrument, noter, samt allt annat du kan tänka dig i musikväg. Finns det något annat du letar efter, vilket jag inte tagit upp här, är chansen stor att du kan hitta det på deras hemsida. Dessutom kan du kontakta deras goda kundservice för att få hjälp med ditt specifika önskemål.