Tipsar om gasol för matlagning!

Älskar verkligen att använda gasol till matlagning. Inser att det är så stor skillnad på att laga mat med gasol i jämförelse med vanlig spishäll som jag hade innan. Visste att många kockar använder gasol, men tyckte det verkade bökigt först att installera det. Nu när jag har installerat gasol inser jag att det är bland det bästa jag gjort! Matlagning är nu min främsta hobby, och börjar bli riktigt kul att laga mat och bjuda vänner på middagar! Om du vill börja använda gasol tipsar jag om att beställa från världens största tillverkare av gasol, Primaga. Länk här www.primagaz.se. Puss och kram på er!

Vilka är fördelarna med gasol?

Bättre matlagning

Med gasol kan du reglera temperaturen med fingertoppskänsla, och kan få ett betydligt bredare spektrum av temperaturer. 

Stek som ett proffs

Det finns ett flertal fördelar med att välja gasol när det kommer till att få uppleva den där magiska stunden vid matlagningen. Visste du att en gashäll ger ett bättre stekresultat? Det är därför som alla proffskockar använder gas.

När du steker kött till exempel, är det lättare att finjustera temperaturen så att stekpannan blir precis så varm som du vill ha den. Proffskockar föredrar gas eftersom de får ett bättre resultat när de steker kött.

Effektiv wok

För att woka grönsaker och asiatiska rätter snabbt och effektivt är gasolspisen helt klart rätt val. Du kan snabbt få upp en het temperatur som är jämn över woken. Grönsakerna blir härligt stekta på utsidan, samtidigt som de behåller sin krispighet.

Bättre grillresultat

Grillen värms upp väldigt snabbt vilket gör grillandet betydligt mer effektivt. Du behöver egentligen aldrig planera grillbuffén i förväg längre, utan det räcker med en shoppingrunda i matbutiken och några raska klick på gasolgrillen så är festen igång och middagen alldeles snart färdig.

Vare sig du är en riktig gourmand eller inte så är ju smaken väldigt viktig, och med en gasolgrill kan du enkelt reglera temperaturen så att ingredienserna, kryddorna och griljeringen kommer till sin rätt.

Om du ogillar rinnande ögon, smutsiga händer och hår som luktar rök så har du kommit rätt. Med en gasolgrill slipper du allt detta och kan istället njuta av matlagningen utan att behöva kisa genom röken för att kunna undersöka köttets stekyta.

För att återkoppla till ovanstående punkt så innebär ju detta så klart att en gasolgrill även är väldigt enkel att rengöra – för den är ju knappt ens smutsig.

Gasol är så pass drygt att du kan klara dig på en gasolflaska på 5 kg över hela sommaren. Beroende på hur mycket du grillar så klart.

Och bland det viktigaste av allt: gasol bidrar i mindre grad till växthuseffekten vilket gör att du kan grilla med gott samvete.

Lägre elräkning

Det är ingen större skillnad på en gasspis och en vanlig spis, förutom att det är gas och inte el som genererar värmen. Gaslågan värmer upp kastrullen eller stekpannan snabbare än en glaskeramikhäll, och ungefär lika snabbt som en induktionshäll. 

Gasspisar ger inte bara ett bättre stekresultat, de förbrukar dessutom mindre energi än en elspis. Elspisen är nämligen den apparat i bostaden som drar mest ström. En vanlig elektrisk kokplatta förbrukar över 7 000 watt, vilket är mer än de flesta andra elektriska vitvaror och apparater. 

Vad gäller ugnsfunktionen är det däremot ingen större skillnad i energiförbrukning mellan en elspis och en gasspis. En ugn är dock inte en lika stor energitjuv som kokplattorna. En ugn förbrukar inte tillnärmelsevis lika mycket energi som en kokhäll.