Kika på stjärnorna med teleskop

Teleskop, eller stjärnkikare som de också kallas, är perfekta för dig som vill studera stjärnhimlen. Med en stjärnkikare från Kikkertland.se kan du se samtliga stjärnbilder på en klar natthimmel.

På Kikkertland.se hittar du ett brett utbud av allt från nybörjarteleskop till mer avancerade teleskop. Datorstyrda teleskop gör att du utan kunskap om stjärnhimlen kan navigera runt med hjälp av en databas. Se mer här för att hitta det perfekta teleskopet för dig.

Vilket teleskop passar dig?

Kikkertland erbjuder alla typer av kikare för hushållsbruk. Du kan hitta nybörjarteleskop, linsteleskop, spegelteleskop, barnteleskop, fjärrstyrda teleskop, WI-FI teleskop, dobsonian teleskop, samt TUBUS – OTA. 

Nybörjarteleskop

I kategorin nybörjarteleskop hittar du de mest populära teleskopen för nybörjare som är enkla att börja med. Alla teleskop köpta på Kikkertland kommer med stativ och tillbehör så att du snabbt kan komma igång.

Linsteleskop

Linsteleskop, eller refraktorer, är de klassiska teleskopen med god kontrast. De passar perfekt till att studera planeter. Ett linsteleskop är lätt att orientera sig med och är därför bra för nybörjare. Linsteleskop kan du även använda som tubkikare.

Spegelteleskop

Spegelteleskop är en annan typ av klassiska teleskop. Dessa teleskop är uppbyggda med spegel i en mycket enkel design. Kikaren är byggd med en primär spegel i botten och en sekundär spegel som dirigerar ljuset in i okularet. Dessa teleskop är alltid ett bra köp då du får en stor linsdiameter jämfört med andra typer av kikare.

Barnteleskop

På Kikkertland kan du även hitta barnteleskop som är gjorda för barn från 4-5 år och uppåt. Ett teleskop för ett barn bör vara lätt att använda och inte ha för hög förstoring.

Fjärrstyrda teleskop

Med ett fjärrstyrt/datorstyrt teleskop kan datorn själv styra runt på stjärnhimlen. Fjärrkontrollen i t.ex. Synscan-modellerna har över 42 000 stjärnor och stjärnbilder inlagda. Utöver detta finns en guidad tur-funktion som visar natthimlens klaraste och mest intressanta objekt. Med en stjärnkikare med databas kommer du enkelt och snabbt igång med din stjärnskådning.

WiFi-teleskop

WiFi-teleskop kan du styra via smartphone eller surfplatta, och är ett modernt alternativ till traditionella teleskop. 

Dobsonian Teleskop

Dobsonians teleskop ger en otroligt stor bländare i förhållande till priset. Det är en effektiv montering av ett Newtonian spegelteleskop. Dobsonian monteringen är en box-typ montering som gör att kikare kan roteras i höjd medan basen själv roteras i azimut.

Teleskopet har 2-deliga teleskoprör med 3-armstöd. När du använder teleskopet , är röret helt förlängt och varje arms axel är fastspänd för att säkerställa ett stabilt system. Efter användningen tar du loss klämmorna och röret sugs tillbaka till en kompakt storlek.

TUBUS / OTA

De teleskop som kallas TUBUS / OTA som du kan köpa på Kikkertland är av märkena Skywatcher och Celestron. Tubus säljs utan montering och stativ, så du rekommenderas att köpa till montering och stativ.

Beställ teleskop online 

Vi rekommenderar verkligen dig att beställa teleskop från Kikkertland.se, vilken är en av nordens största webhandlare för kikare, mikroskop, teleskop, samt tillbehör. Kikkertland är en trygg onlineförsäljare, med låga priser, snabb frakt och bra kundservice ifall några frågor skulle dyka upp.