Börjat spela elgitarr!

Jag är så stolt över att jag följer min dröm om att börja spela elgitarr. Har precis hittat en fantastisk hemsida som heter Danguitar.dk, där de säljer massa olika typer av musikinstrument, bland annat elgitarrer. Har haft en dröm sen jag var liten om att kunna spela elgitarr och nu har jag tagit mig i kragen och beställt en elgitarr från Danguitar!

Kan någon av er läsare spela elgitarr? Behöver tips så kommentera gärna om ni har råd för hur jag kan lära mig snabbare!

Vilken elgitarr passar mig?

Det finns ett enormt utbud av elgitarrer på Dan Guitar och det kan vara svårt att välja! Det är så individuellt vilken elgitarr som funkar bäst för olika personer. De mest populära elgitarrerna kommer från Beaton och Fender, och i premiumkategorin hittar ni gitarrer från Fender, Gibson, och Yamaha.

Förutom vanliga elgitarrer, säljer Dan Guitar även 7-strängade elgitarrer, elgitarrer för vänsterhänta, barngitarrer, paketlösningar, samt tillbehör som förstärkare, pedaler, capo, och plektrum. Tack vare att de själva importerar gitarrer, kan de erbjuda kunder bra kvalitet till låga priser.

De justerar och testar alla gitarrer och basgitarrer innan de skickas till till dig som kund. Därför kände jag mig trygg med att beställa från Dan Guitar. Gitarren kom fram väldigt snabbt också, så de får pluspoäng för snabb frakt!

Varianter av elgitarrer

De 7-strängade elgitarrna ger fler möjligheter att skapa olika ljudbilder och större dynamik i soundet. Detta instrument passar bättre för den vana spelaren som vill ha en utmaning och skapa mer experimentella ljud.

Det finns även elgitarrer specialbyggda för vänsterhänta, anpassade för alla nivåer och ändamål. De strävar efter att ha vänsterhänta gitarrer till bra pris och av bra kvalitet som fungerar i alla sammanhang.

Även elgitarrer för barn finns att köpa. Barngitarrer fungerar lika väl som gitarrer för vuxna, och ska givetvis ge barnet en bra spelupplevelse. Speciellt om det är första instrumentet är det viktigt att det ger en bra upplevelse så att musikintresset fortsätter växa. I Dan Guitars sortiment finns flera olika slags barngitarrer. Låter ju så gulligt med barngitarr – vill nästan beställa en och ge bort till min lilla kusin!

Tillbehör

Förstärkare finns att köpa till alla slags elgitarrer och stilar, även från kända märken som Marshall och Yamaha. Det finns många olika slags förstärkare med olika funktioner och effekter, och jag skulle rekommendera att du själv kollar deras sortiment så att du helt säkert hittar en förstärkare som passar just dig.

Förutom förstärkare finns alla slags tillbehör till din elgitarr av både Dan Guitars egna märke samt av internationellt kända märken. Allt från plektrum till olika slags gitarrväskor, stativ och nothäften finns att beställa från deras sortiment.

Bra låtar för nybörjare

Här kommer en topp 10-lista över de bästa låtarna för nybörjare att spela!

1. Smashing Pumpkins: “Cherub Rock”

2. Blue Öyster Cult: “(Don’t Fear) The Reaper”

3. Willie Dixon: “I Can’t Quit You Baby”

4. Black Uhuru: “Guess Who’s Coming to Dinner”

5. Elmore James: “It Hurts Me Too”

6. The Strokes: “Last Nite”

7. The Cars: “My Best Friend’s Girl”

8. Cracker: “Low”

9. Robert Cray: “Smoking Gun”

10. The Rolling Stones: ”(I Can’t Get No) Satisfaction”