batteriladdare bil

Hur länge håller ett bilbatteri?

Många av oss bilägare har samma bil i många år om man är glad för den och beroende på hur man sköter sitt bilbatteri kan det hålla i 5 till 7 år. Helst ska man byta ut batteriet innan det är helt färdigt för att skona bilen. Tar man däremot hand om sin bil kan bilbatteriet hålla mycket längre. Det rekommenderas bland annat att man investerar i en bilbatteriladdare. En laddare till din bil gör att du enkelt att ladda upp ditt bilbatteri vid behov. Många tror att det är bättre att bilen står mycket och inte används. Men faktum är motsatsen. Ju mer man låter bilen stå, desto mer försämras batteriet. Det vill säga, helst ska man köra bilen regelbundet. Kanske har du upplevt att det har varit svårt att starta bilen om den har stått under en längre tid i vinterkylan.

Tips till att bevara bilen under vintern

Vinterhalvåret är den värsta tiden för ditt bilbatteri då det slit snabbt i kylan. Här är våra bästa tips på vad du kan göra under vinterhalvåret för att skona ditt bilbatteri så mycket som möjligt.

  • Skaffa en batteriladdare till bilen.
  • Gör en så kallad hälsokontroll på ditt bilbatteri.
  • Kör bilen extra långt vid -15 eller kallare.
  • Spara kvittot så att du kan hålla koll på hur gammalt ditt batteri är och när det ska bytas ut.
  • Sköt om ditt bilbatteri och håll det rent.

Dessa tips kan skona din bil och ditt bilbatteri, särskilt under den svåra vinterkylan då kylan innebär att det krävs mer ström. Kom ihåg att en batteriladdare till bilen är en extremt god idé vid tillfällen då det finns behov för stödladdning. Du kan hitta prisvärda batteriladdare hos Batterionline.se som är en utmärkt reserv del att ha liggandes i bilen eller där hemma.

Ladda batteriet på alla dina fordon

Hos Batterionline.se kan du hitta allt det du behöver när det gäller batterier och batteriladdare. Även om du har andra fordon, såsom motorcykel eller båt, kan du också hitta allt det du behöver till dessa fordon. Det har aldrig varit lättare att ta hand om dina fordon och ladda din bil, båt eller motorcykel. När batteriet inte längre fungerar som det ska och en laddare inte längre kan göra sitt jobb är det tid till att byta ut batteriet. Man bör dock ha i åtanke att olika märken av bilbatterier varar olika länge. Genom att köpa batterier och batteriladdare från Batterionline.se behöver du aldrig oroa dig igen över att din bil, båt eller motorcykel inte startar. Dessa produkter är från välkända märken och av hög kvalitet.  

Kom ihåg att vara försiktig när du laddar ditt bilbatteri eller om du själv ska byta ut batteriet till ett nytt. Se bland annat till att så att minuskabeln är bortkopplad när batteriet väl ska monteras i bilen. Utöver det ska man se till så att det nya batteriet är laddat upp ordentligt innan man startar bilen och kör sin första åktur. Om man är tvivel rekommenderas det att man kontaktar en mekaniker som eventuellt kan byta ut batteriet åt dig.