sydafrika

Resor på vintern: Sol och safari

Innan man tar en tur till Sydafrika brukar det vara mycket planering som ligger bakom beslutet. För ett stort antal svenskar kanske en Sydafrikaresa enbart är en tur som blir av en gång i livet med tanke på att denne kontinent är så långt borta och att man vanligtvis behöver stanna i minst två veckor för att hinna med allting som man vill göra. Tack vare att det finns så många städer att besöka i Sydafrika är det definitivt nästintill omöjligt att gå igenom allting, men nedan ska vi tala lite mer om de olika aktiviteterna som man kan ta del av i Sydafrika.

Johannesburg och Kapstaden

Dessa är två städer som många turister tar sig till, enbart för att det finns så mycket att göra. I Johannesburg kan man räkna med att få se apartheidmuseet där otroliga utställningar tillåter en att blicka tillbaka på samhället som en gång var. De kan dessutom erbjuda en fantastisk botanisk trädgård tillsammans med ett zoo där djuren behandlas på rätt sätt. Här finns det stora inhägnader som tillåter djuren att springa runt och leka på bästa vis.

När det kommer till just Kapstaden har man här möjlighet att ta linbanan upp till Taffelberget och stanna på platån som ligger mer än 1 000 meter upp i luften. Utsikten från denne plats är fantastisk och någonting som bara inte får missas. Samtidigt är valutan i Sydafrika inte värd särskilt mycket, vilket gör shoppingen och fikan väldigt billig. För de som älskar att shoppa loss i hundratals butiker och inte behöva lägga en förmögenhet på köpen kan Kapstaden därför vara den perfekta platsen.

Att åka på safari

När allt kommer till kritan är det just safari som står ut lite alldeles extra. Det är den här aktiviteten som många planerar och ser framemot som mest när de tar en tur till Sydafrika. Här hyr man en jeep och tar sig ut på savannen för att möjligtvis få ta en titt på de många djur som lever där. Kanske får man se de kända The Big 5, som syftar på fem stora däggdjur vars popularitet bara fortsätter att växa. Bland dem kan man finna noshörningar, lejon och afrikanska elefanter för att bara nämna ett få. Safari är verkligen en upplevelse på en helt annan nivå och en aktivitet som inte borde missas om man ändå ska resa till Sydafrika.

sydafrika