mauritius

Lyxresa till Mauritius

Mauritius är en ö som är full av kultur och fantastiska ting att se. Varför inte ta en resa till paradisön för att lära sig mer om historien, få uppleva det kulturrika livet där och framförallt få en fantastisk solsemester. Man kan dessutom glädja sig åt att invånarna är mycket trevliga och gärna hjälper till och man har några frågor. De som bor på ön har nämligen en stort varierad bakgrund, kultur och religion samt har studerat både franska och engelska medan de gick i skolan. Just därför är det inga problem att kommunicera och motta råd och tips från invånarna. Det finns dessutom ett språk som i princip alla på ön talar, och detta går under benämningen ”kreol”, en mix av engelska och franska.

Att ta in på hotell på Mauritius

Innan man väljer vilket hotell man vill bo på kan det vara bra att planera de utflykter som man kommer att vilja ta del av när man väl åker till Mauritius. Det finns så mycket att se och att uppleva, och att ha en plan redo innan man ger sig av är därför ett nyckelelement för att ha en fantastisk upplevelse. Det kan kännas skönt att höra om hur en majoritet av de hotell som man finner på Mauritius är femstjärniga och därför håller en väldigt hög standard. De som är anställda i köken är vanligtvis väldigt professionella tack vare att det är de bästa av de bästa som söker sig till de femstjärniga platserna.

Den mat som man får tillgång till på Mauritius är inte en enda sort, utan har tagit delar från både asiatisk, afrikansk och europeisk mat. Var man än befinner sig på ön är det lyckligtvis nog inte väldigt långt att ta sig till många av de aktiviteter som man vill uppleva.

Att bege sig till Port Louis

Om man verkligen vill ta del av en kulturrik stad som har mycket att erbjuda kan man besöka Mauritius huvudstad Port Louis. Här får man intryck från hela världen, och det finns till och med en kapplöpningsbana som påminner om den där brittiska känslan. Om man tar sig ner till hamnen eller går och strosar genom marknaderna finner man snart ett flertal produkter att köpa som säkerligen fångar ens intresse. Konstverk, grönsaker och tyger i mängder är bara ett mindre smakprov på det som erbjuds. Besök Mauritius idag för en resa som man aldrig kommer att glömma.