sydafrikas

Därför bör du resa till Afrika

En tur till Afrika är någonting helt utöver det vanliga. När man är van vid det lite halvt tråkiga klimatet och aktiviteterna i Sverige kan man behöva någonting helt nytt. Med tanke på att Afrika är så långt borta och att det finns så mycket att se är detta vanligtvis en resa som kräver mycket planering och minst två veckor när man väl kommer dit. Den otroliga naturen som omger en är sannerligen helt speciell och med så mycket att göra finns det ingen tid att förlora. Nedan ska vi tala om några av de många anledningar till varför man bör ta en tur till Sydafrika.

sydafrikas

En safariresa ut i det vilda

Safariresan är ”the main event” som man brukar kalla det och ett av de största skälen till varför man åker till just Sydafrika. Genom att hyra en bil och ge sig ut på savannen har man möjligheten att se flera olika djur som man aldrig hade fått syn på i Sverige. Kanske kommer man att få uppleva noshörningarna, lejonen eller de afrikanska elefanterna, men det finns dessutom lite mindre djur som man kanske inte alltid tänker på. Genom att ta sig ut på en safariresa så blir man verkligen ett med naturen genom en upplevelse som man aldrig kommer att glömma.

Städernas aktiviteter

Även om safari är den stora aktiviteten som många längtar efter finns det mycket annat att se i flera av städerna. Om man exempelvis tar sig över till Johannesburg kan man räkna med att får tillgång till apartheidmuseet som ger en inblick i hur samhället tidigare såg ut, där utställningarna definitivt är imponerande. Det finns dock så mycket att se på detta museum att man kanske vill besöka det flera gånger om. Dessutom får man inte missa Johannesburgs zoo och botaniska trädgård.

Om vi därefter rör oss vidare till en annan stad kan man se att turister gärna dras till Kapstaden. Här kan man ta linbanan upp till Taffelberget och över mer än 1 000 meters höjd få en utsikt på platån som man sent kommer att glömma. När man är färdig med de storslagna upplevelserna kanske man helt enkelt vill koppla av genom att strosa runt i några av de många butikerna som finns. Med tanke på att den sydafrikanska valutan inte är värd särskilt mycket är det extremt billigt att både äta och att shoppa loss såsom aldrig förr.