Sydafrikaresor för alla som älskar vilda djur

Om man älskar eller fascineras av djur, kanske mest vilda djur, så är Sydafrika en fantastisk plats. Afrika men kanske framförallt Sydafrika har väldens största population av vilda djur och det finns stora möjligheter att få se och uppleva de vilda djuren i deras egna miljö. Afrika är väldigt känt för The Big Five, alltså The Big 5 djuren. Jag ska berätta mer om dem för det är 5 fantastiska djur som man inte vill missa vid en resa till Sydafrika. De flesta känner till dessa vilda djur men jag tror inte så många har fått se dem i verkligheten vilket är en helt annan upplevelse.  Om man vill resa till sydafrika så har sydafrikaresor och safari sydafrikaresor i alla former och som ger dig möjligheten att uppleva dessa fantastiska varelser.

safari sydafrika sydafrika resor
resa sydafrika

Afrikansk elefant

Det första vilda djuret i the big 5 är den afrikanska elefanten. Den är känd för att vara världens största landdjur och kan bli upp till 4 meter lång och 4 meter hög. Tjuren, d.v.s. mannen kan väga upp till enorma 6000 kg och har en livstid på 50 till 70 år. Jämfört med den asiatiska elefanten har är den afrikanska elefanten en större kroppsbyggnad och även större öron, det kan vara något att lägga på minnet. Förutom elefantens storhet så är vi människor väldigt fascinerade av snabeln. Snabeln används till mycket, allt från att gräva efter rötter och plocka upp föda till att suga vatten och klia sig.

Svart noshörning

Sedan har vi den svarta noshörningen eller också kallad spetsnoshörning. Den är främst ensamlevande men träffas med andra vid parning och ungarnas tid i början. Spetsnoshörningen är inte så aktiv på dagarna och ligger helst och vilar i skuggan på grund av värmen. Den kan bli upp till knappt 4 meter lång och en höjd på ca 1,8 meter och även en vikt på upp till 1400 kg.

Afrikansk buffel

Därefter har vi den afrikanska buffeln som är ett oxdjur. Buffeln kan bli upp till 1,7 meter hög och en kroppslängd på max 3,4 meter. Vikten kan variera mycket mellan 300 och 900 kg. Den afrikanska buffeln brukar bli känd efter dess magnifika horn. Hornen finns på bägge kön och kan bli upp till 1,6 meter långa på en hane. Buffeln är ett flockdjur och stannar oftast inom samma revir hela sitt liv.

Lejon

Sen har vi det nästa största kattdjuret – lejonet. Lejonet är det största landlevande rovdjuret i Afrika. Lejonet kan bli upp till 2,5 meter och en höjd på 1,2 meter. De största lejonen lever i södra Afrika så om man fascineras av storlek så är en resa till Sydafrika perfekt.

Leopard

Till sist har vi leoparden! Leoparden tillhör de fyra stora kattdjuren och förekommer i Afrika och i södra delar av Asien. Leoparden kan få en max-vikt på 70 kg och en längd på upp till 2 meter. Jaguaren är väldigt lik leoparden och det lättaste sättet att skilja på dessa två förutom kroppsbyggnad är fläckarna, där har jaguaren ytterligare en svart fläck i det ljusa i varje ”fläck”. Leoparden jagar många olika byten, allt ifrån insekter till stora hovdjur.